Omvidas hållbarhetsarbete

Omvida bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete, vilket genomsyrar såväl det långsiktiga som det dagliga arbetet.

Omvida bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och genomsyrar såväl det långsiktiga som det dagliga arbetet. Nedan följer en beskrivning på hur vi jobbar för att bidra till en mer hållbar värld för alla.

Ekonomisk hållbarhet 

En hållbar ekonomi skapar förutsättningar för att våra verksamheter ska kunna leverera vård och omsorg med högsta möjliga kvalitet. Omvida bedriver en kostnadseffektiv verksamhet utan att ge avkall på kvaliteten till de vi finns till för, brukarna. 

I Omvidas hållbarhetsarbete är en grundläggande del att bolaget betalar skatt i Sverige. Vi är stolta över att kunna bidra till den svenska välfärden genom våra verksamheter men också genom att vi tar vårt ansvar för att kunna bidra till att den svenska välfärden kan upprätthållas. 

Social hållbarhet 

Den sociala hållbarheten innebär för Omvida att våra verksamheter präglas av jämlikhet och delaktighet. För Omvida som arbetsplats och våra anställda innebär det att skapa bästa möjliga förutsättningar för en trygg och inkluderande arbetsmiljö. Vi vet att detta är fundamentalt för att vårt arbete ska kunna genomföra rätt vårdinsatser i rätt tidpunkt.

Vi  värdesätter en god arbetsmiljö, då vår personal är vår främsta resurs och ser vilka positiva fördelar en god arbetsmiljö för med sig. Målet är att bli Sveriges första vård- och omsorgsföretag på topp 100 listan med bäst arbetsmiljö.

Vi tror att våra olika verksamheter bidrar till att fler kan ta del av samhällets utbud och även bidra till samhället, utifrån de egna förutsättningarna. Att alla oavsett bakgrund, fysiska förmågor m.m kan och får bidra till samhället är ett hållbart samhället på riktigt och något som genomsyrar vårt arbete. 

Miljömässig hållbarhet

I Kallfors utanför Södertälje finns kanske Sveriges mest miljövänliga LSS-boende. Att kunna erbjuda servicebostäder som ger individen rätt förutsättningar att blomstra och samtidigt bidra till en mer hållbar miljö är något som vi på Omvida är väldigt stolta över att kunna erbjuda. 

Vi är mycket stolta över att våra anläggningar i Kallfors ligger i direkt anslutning till naturen. Just kopplingen till naturen är något vi värnar om. I vår dagliga verksamhet erbjuder vi våra besökare möjlighet att själva prova på att odla. 

Vi värnar om klimat- och miljö och försöker göra vad vi kan för att kunna bidra till en hållbarare värld för alla oavsett bakgrund & funktionsvariation.

Artikelbild
Nyhetsbild

En dag fylld med glädje: Sommaravslutning i Hagaparken

På Omvida's sommaravslutning samlades familjehem, barn och konsulenter för en oförglömlig dag i parken.

Pil för att indikera länk
Nyhetsbild

Omvida Talks - Hur du skapar förutsättningar för en god vård och omsorg av NPF

Omvida bjuder in till ett samtal om neuropsykiatriska funktionsstörningar (NPF) med experten Jeanette Johansson- Åhnmark.

Pil för att indikera länk
Nyhetsbild

Reflektioner kring SVT:s dokumentärserie Bokstavsbarn

I programmet får vi ta del av föräldrarnas perspektiv i möten med myndigheter. Möten som präglas av hopp, men tyvärr också av maktlöshet.

Pil för att indikera länk
Omvida logo

Kontakta oss

Till dig som vill ha mer information om våra verksamheter, slå oss en signal eller kontakta oss genom formuläret här till höger.

Kontaktformulär
Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.
Något gick fel. Var snäll och ladda om sidan och försök igen.