Mer information om metoderna

För att på bästa möjliga sätt stötta de som bor våra LSS-boenden använder vi evidensbaserade metoder.

Hur vi stöttar den enskilde

Kommunikation, något som enkelt glöms bort i vardagen är en mänsklig rättighet som alla behöver kunna ta del av. Vi vill på bästa möjliga sätt stötta den enskilde med olika metoder för att de ska kunna uttrycka sig, hantera vardagen och olika situationer som uppstår i livet. En tydligt struktur och vardag är också en del av arbetet vi gör. Läs mer om metoderna vi använder nedan.

Omvida kontor

Om du har fler frågor kring våra metoder är du välkommen att kontakta oss via knappen nedan

Kontakta oss
Vilka metoder använder Omvida sig av?
Pil för att öppna FAQ
Vilken kompetens besitter Omvidas personal?
Pil för att öppna FAQ
Har ni tillgång till logoped, dietist, sjukgymnast, arbetsterapeut samt sjuksköterska?
Pil för att öppna FAQ

Att kommunicera är en mänsklig rättighet och nedan följer några korta exempel på några av metoderna vi arbetar med och vad det innebär för den enskilde.

AKK
Alternativ och kompletterande kommunikation, AKK, är ett samlingsnamn för olika kommunikationssätt mellan människor. AKK ger oss i omgivningen och barn, elever samt vuxenstuderande i behov av kommunikationsstöd möjligheten att förstå varandra, uttrycka våra känslor, åsikter och tankar. Det gör vi genom att använda naturliga reaktioner, signaler, ljud, gester, föremål, tecken, rörliga bilder och taktila bilder, bilder eller symboler. AKK kan användas tillsammans med talat språk och eller helt ersätta talat språk.

Motiverande samtal MI
Motiverande samtal (motivational interviewing, MI) är en samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta förändringsprocesser.

Lågaffektivt bemötande
Verktyg för hantering av svåra situationer utan att trappa upp konflikter. Verktyg för utvärdering av varför det blev fel och verktyg för förändring så att det inte händer igen.

Tydliggörande pedagogik
Genom att tydligt förklara och utforma miljöer, aktiviteter och vardagsmoment på det ”språk” som passar den enskilde personen bäst, tillfredsställer vi behovet av en förutsägbar, tydlig och strukturerad verklighet som ofta är extra stort hos till exempel en person med autism.

Omvida logo

Kontakta oss

Till dig som vill ha mer information om våra verksamheter, slå oss en signal eller kontakta oss genom formuläret här till höger.

Kontaktformulär
Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.
Något gick fel. Var snäll och ladda om sidan och försök igen.