Omvida Talks - Hur du skapar förutsättningar för en god vård och omsorg av NPF

Omvida bjuder in till ett samtal om neuropsykiatriska funktionsstörningar (NPF) med experten Jeanette Johansson- Åhnmark.

På senare år har neuropsykiatriska funktionsstörningar (NPF) fått ta allt mer plats i den allmänna debatten. Under våren 2022 sände SVT miniserien Bokstavsbarnen och NPF har även fått ta mer plats i den politiska debatten lagom till valet i september 2022. 

Vi är glada att frågan får komma högre upp på den politiska agendan och ser det därför som viktigt att diskussionen utgår ifrån det aktuella forskningsläget. För att komma bort från den politiska pajkastningen vill Omvida bjuda in till en föreläsning av Jeanette Johansson- Åhnmark från NPF-specialisterna. Jeanette har en lång och gedigen karriär som socialarbetare. Med en oväntad bakgrund som punkrockare sedan över över 30 års erfarenhet inom socialt arbete har hon identifierat viktiga verktyg, som är centrala för att lyckas i våra respektive uppdrag. 

Under 2020 gav Jeanette ut boken "Lågaffektivt bemötande – Vad krävs för en lyckad implementering?". Ta del av hennes erfarenhet och uppdatera dig på det senaste från forskningen. De som vill får gärna dela med sig av sina erfarenheter från att jobba med NPF. Tillsammans är vi starka.

Välkomna till den första av flera föreläsningar i Omvida Talks.

Artikelbild
Nyhetsbild

En dag fylld med glädje: Sommaravslutning i Hagaparken

På Omvida's sommaravslutning samlades familjehem, barn och konsulenter för en oförglömlig dag i parken.

Pil för att indikera länk
Nyhetsbild

Reflektioner kring SVT:s dokumentärserie Bokstavsbarn

I programmet får vi ta del av föräldrarnas perspektiv i möten med myndigheter. Möten som präglas av hopp, men tyvärr också av maktlöshet.

Pil för att indikera länk
Nyhetsbild

Adhd och autism - alla är olika.

Vi reflekterar kring ett poddavsnitt där Anna Malcus och Charlotte Boqvist diskuterar fördomarna kring ADHD och autism.

Pil för att indikera länk
Omvida logo

Kontakta oss

Till dig som vill ha mer information om våra verksamheter, slå oss en signal eller kontakta oss genom formuläret här till höger.

Kontaktformulär
Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.
Något gick fel. Var snäll och ladda om sidan och försök igen.