Bli Familjehem

Vill du bidra till en trygg och omsorgsfull hemmiljö för ett barn eller en ung vuxen?

Bli en vardagshjälte

Vi på Omvida söker nu dig som vill vara jour- och familjehem och som har plats i både hem och hjärta. Uppdraget är livsavgörande och kräver därför en kombination och empati och vilja . Detta för att skapa de bästa förutsättningarna för att individen ska växa och blomma ut till en stark och självständig individ.

Familjehem bild

Om du har fler frågor kring Familjehem är du välkommen att höra av dig via knappen nedan

Kontakta oss
Vem kan bli ett familjehem?
Pil för att öppna FAQ
Hur blir man ett familjehem?
Pil för att öppna FAQ
Vad behövs för att bli ett familjehem?
Pil för att öppna FAQ
Vilken ersättning får familjehemmen?
Pil för att öppna FAQ

Omvida genomför grundliga utredningar, vilket används som underlag för en individanpassad matchningen mellan individen och familjehemmet. Detta för att båda parters behov och förutsättningar ska kunna tillgodoses på bästa möjliga sätt. Uppdraget är arvoderat och Omvida ger från början till slut kontinuerlig stöd och uppbackning, för att ni som familjehem ska känna er trygga i ert uppdrag.

En stor utmaning då det förutsätter en tydlig vilja att lyckas med att ge den placerade de bästa förutsättningar för att växa och blomma ut till en stark och självständig individ. Denna ambition måste delas av samtliga familjemedlemmar för att detta skall vara möjligt då alla påverkas av att en ny familjemedlem flyttar in.
Det finns idag ett stort behov av jour- och familjehem som kan erbjuda barn och unga en stabil, trygg och omhändertagande miljö.

Omvida logo

Till dig som vill ha mer information om våra verksamheter, slå oss en signal eller kontakta oss genom formuläret här till höger.

Kontaktformulär
Tack för ditt meddelande. Vi återkommer inom kort.
Något gick fel. Var snäll och ladda om sidan och försök igen.